nuffnang

mereka yg kuhargai

Wednesday, 21 July 2010

UFO di Malaysia-benarkah atau palsu

 Wujudkah UFO di Malaysia?

 Apakah itu UFO?UFO ialah singkatan dari perkataan Unidentified Flying Object(Objek terbang yang tidak diketahui).

 

 Gambar ini telah dirakamkan di britian

salah satu lakaran pelukis mengenai ufo


UFO sighted at Malaysian beach resort

Kuala Lumpur, July 20 : Guests and employees at a beach resort in Malaysia
have claimed that they've spotted an unidentified flying object (UFO).

According to Harian Metro, the object apparently caused uneasiness among those staying at the Tuaran Beach Resort near Kota Kinabalu, Sabah
One of the guests, Jemas Dungil, 27, said that a woman shouted when she saw a round blue flying object in the sky.

"We came out of a hall to see what the commotion was all about and I saw a round blue disc in the sky. It turned green a few seconds later," the Star Online quoted her as saying.

Several other guests and employees, who claimed to have also spotted the object, said it hovered in the air for a few minutes before disappearing.

Some even claimed that their handphones "went dead" when they tried to record the object with the devices.

Jemas said although she managed to capture a picture of the object, she did not believe that it was a UFO.

"What I saw was really extraordinary because it happened right in front of me," she said.

Another witness, Donny Benedict, 29, said he did not believe in the existence of UFOs, but changed his mind upon watching the unusual sight.

"I saw the object for about 20 seconds before it disappeared," he said.

"It's strange that it did not make any noise like a normal aircraft," he said, adding that he regretted not being able to take a picture of the object with his handphone as it was out of battery.

Keratan akhbar mengenai Ufo yang dilihat di Malaysia

 stonehage-tahukah anda apa kegunaannya?

Para Saintis yang terbijak pun masih belum dapat merungkaikan misteri Stonehage ini.Ini kerana ianya tidak masuk akal.
 1. Pembinaannya adalah dizaman dimana ketamadunan manusia masih amat rendah
 2. Batu-batu yang digunakan untuk membina stonehage adalah seberat 10tan,malah ianya diambil dari sungai yang jauhnya lebih 1000km jaraknya.
 3. stonehage ini dibina mengikut ketepatan yang cukup tepat mengikut bintang dan matahari
 4. Tahukah anda,tiada sebarang tumbuhan atau pokok yang tumbuh berhampiran stonehage melainkan rumput saja.Sejak dijumpai oleh saintis berkurun dahulu,sampai sekarang tidak wujud sebarang timbuhan pun disitu
 5. Stonehage memiliki medan magnet yang besar.Sekiranya anda berjalan di situ,membawa sebatang rod besi yang bengkok,anda akan dapati hujung rod itu akan sentiasa menghala kearah utara-selatan membuktikan wujudnya medan magnet yang besar di Stonehage
Kerana ketepatan ini,ianya sering dianggap dibina oleh mahluk Asing memandangkan amat mustahil jika diambil kira teknologi zaman itu. Vortex ialah ruang antara medan magnet.Ada yang mengatakan mahkluk asing mengetahui dimana medan magnet bumi yang kelihatan dan mengunakan vortex untuk ke dimensi lain atau ke tempat lain jauh jaraknya.

Ahli sains mengakui wujudnya Vortex ini,malah ada kemungkinan Vortex digunakan untuk "memendekkan jarak" antara satu tempat ke satu tempat.Umumnya mengetahui jarak antara 1 bintang ke satu bintang teramat jauh,sebagai contoh jarak dari Bumi ke Planet Marikh mengambil masa selama 70tahun untuk sampai.Dengan Vortex,mungkin mengambil masa selama beberapa saat atau minit sahaja.

Malangnya kepintaran manusia masih belum mencapai tahap itu,Kunci untuk memecahkan ruang itu masih tidak dapat dirungkaikan lagi,sama seperti manusia yang masih belum memahami kebolehan serta kepintaran otak manusia.Pernahkah anda dengar kata-kata ini,manusia cuma mengunakan 5% dari kemampuan otaknya? Benar ungkapan ini,tetapi mana perginya lagi 95%.

Inilah cabaran bagi manusia.Sekiranya manusia berjaya merungkai misteri ini,tidak mustahil manusia mampu menjadi salah satu makhluk paling pintar di alam semesta ini.


Ini adalah cetusan pendapat penulis dengan mengambil kira artikel serta rujukan yang dibaca.
2 comments:

 1. pernah dengar serta baca manusia cuma guna 5% otaknya.wah kalau betul kita mampu menguasai 100% otak kita,tentu x terbayang kedasyatan serta kemusnahan yang akan manusia lakukan.

  ReplyDelete
 2. memang benar jika kita menguasai otak,kita akan membuat kerosakan yang amat dasyat di muka bumi ini.Thank sebab ingatkan

  ReplyDelete

post menarik dari saya

Related Posts with Thumbnails